utorak, 31. siječnja 2012.

Valentinovo, prijedlog br. 2



Smatram da je Valentinovo prigoda da svojim bližnjima poklonimo više pažnje u obliku zajedničkog druženja. Pogotovo ako se radi o tijestu za modeliranje koje djeca jednostavno obožavaju. U ovom postu  je lijepo prikazana izrada jedne vrste tijesta. U uputama je naveden sastojak "cream od tartar" kojeg bez problema možete zamijeniti limunskom kiselinom a može ju se naći u trgovinama zajedno sa praškom za peciva, vanilin šećerom i sl.


Ovdje je druga varijanta, preuzeta sa MamaMoontime bloga a na Vama je da odaberete varijantu koja Vam se sviđa i da uživate u radovima koji će sigurno biti odlični.

Bilo bi mi drago kada bi mi poslali koju fotografiju vaših rukotvorina...

ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

Bojanje vune za pletenje

Bojanje vune za pletenje i to prehrambenim bojama? Čemu toliki trud kada možemo kupiti vunu u raznim bojama?
Kada vidite rezultat posla, uvjeriti ćete se da se isplatilo.
              +    




Upute sam našla na webu, ima mnogo varijanti ali meni se sviđaju one jednostavne varijante koje se nalaze ovdje i ovdje.

Moja obojana vuna izgleda ovako:

a od nje su, između ostalog, nastali ovi patuljci

Nastavak slijedi...



nedjelja, 29. siječnja 2012.

Valentinovo se približava!



Svi znamo da nam vrijeme brzo prolazi pa Vam na vrijeme predlažem dobro poznatu igru na malo drugačiji način.
 Na ovom blogu nalaze se upute kako sami možete izraditi sve što je potrebno.

A ovo je moja varijanta iste igre, a poklonili smo ju učenicima Osnovne škole N. Tesla kada smo im otišli u posjetu.



Želim Vam dobru zabavu!

Dvije pletene lutke




subota, 28. siječnja 2012.

Stihovi za djecu na blogu Zlatna djeca



Na ovom blogu  možete pronaći lijepe stihove koje smo nekada učili u osnovnoj školi i odrastali s njima. Sada ih možete  svojoj djeci čitati i vjerujte mi, sigurno će uživati.

petak, 27. siječnja 2012.

Moja inspiracija


Za one koji vole nešto novo naučiti a vezano je za waldorfsku pedagogiju i djecu, ova gospođa nudi nepresušni izvor ideja. Amber Greene, žena koja živi u dalekoj Australiji svakodnevno na svom blogu i Facebook stranici predlaže mnoge korisne savjete.
Povremeno organizira Giweaway pa imate šansu dobiti npr. ručno izrađene igračke ili, kao ja, ovaj filcani rokovnik.





Nadam se da ćete i Vi naći nešto zanimljivo za sebe i svoje dijete.

četvrtak, 26. siječnja 2012.

Lutka u pletenoj košari


Uloženo vrijeme u izradu lutke, pletenje podloge i pokrivača te kupnja košare  u potpunosti je vrijedilo kada se vidi koliko djeca uživaju dok se igraju ovom lutkom.

srijeda, 25. siječnja 2012.

Kućica od voska


Danas su vrijedne ruke djece u mojem vrtiću izradile kuću od pčelinjeg voska.
 Sve je tu: stol sa stolicama, kreveti, vrata, svjetla... Vani su bazen, vrt, cesta sa mostom a na velikom postolju je kućica za ptice..

 Ovaj post prikazan je i na ovom blogu:

Blog Hops Everyday Friday Blog Hop


Natjecateljski duh kod djece

Mala scenska igra

Dječje scensko izražavanje i kreativnost u izražavanju prekrasna su mogućnost razvijanja mašte i kreativnosti. Ako ste vidjeli kako se dijete dugo vremena igra lutkama u izmišljenim dijalozima ( ili bilo kojim drugim predmetima) znate o čemu govorim.



Među mnogim autorima stihova za djecu posebno bih izdvojila Jadranku Čunčić Bandov. Toplina i humor u raznim stihovima hrana su za dječju dušu.
Npr. ovaj  igrokaz za djecu  pravi je izvor zabave za Vas i Vaše dijete. Izradite dva bora i ptičicu  (nacrtajte na papiru, sašijte...) nekoliko puta ponovite sami i Vaše dijete će ubrzo ponavljati sa Vama a kasnije i samo izgovarati cijeli tekst. Lutke možete izraditi i pomoću ovih predložaka: bor i ptičica.

Želim Vam dobru zabavu!

utorak, 24. siječnja 2012.

ponedjeljak, 23. siječnja 2012.

Waldorfske lutke by me

Sa izradom lutaka, ukrasnih i uporabnih predmeta započela sam prije otprilike desetak godina. Tokom tog vremena naučila sam bojati svilu, bojati nepredenu vunu i vunu za pletenje prehrambenim bojama, šivanjem izrađivati lutke, tkanje, suho i mokro filcanje nepredenom vunom, pletenje, salvetnu tehniku i nadam se da će biti još zanimljivih tehnika koje me još čekaju, a sve izrađeno namjenjeno je za dječju igru.




Za početak je dovoljno...

petak, 20. siječnja 2012.

Dobrodošli!


Dragi moji,  nadam se da ćemo na zajedničkom putovanju ovim blogom imati mirnoću ovakvih  prekrasnih prizora. Pozivam Vas na suradnju prijedlozima i  komentarima a obavezujem se ponuditi Vam zanimljive, kreativne sadržaje. Veselim se novom izazovu!